BIJENPROJECT MET WATERVOORZIENING

Het bijenproject is eindelijk van start gegaan in Somita. De totale kosten voor het BeeCause project, een nieuwe waterinstallatie voor de tuin waar de bijen komen en een goede omheining bedrag zo'n Euro 24.000,00. De financiering is helemaal rond en bestaat uit bijdragen van onze stichting, een grote anonieme sponsor, het VDC en een microkrediet dat is verstrekt aan het VDC. De eerste fase bestaat uit de selectie van de juiste mensen en de opleiding van deze groep. Ondertussen is onze aannemer Omar met zijn mensen bezig aan de waterinstallatie en de omheining. Op dit moment is er een slechte put waaruit men met de hand en een fietswiel water moet halen. Deze zal worden vervangen door een put met een pomp die wordt aangedreven door zonnepanelen. Hieronder de plaats waar dit bijenproject zal worden gerealiseerd.

Somita, 2 september 2019 .....

Enkele dagen geleden is men begonnen met de selectie van de deelnemers, in het Somita Community Centre werd door de medewerkers van BeeCause een uitleg gegeven over de projectaanpak. Hieronder enkele foto's daarvan.

Somita, 25 oktober 2019 .....

Men is gestart met de cursus en de cursisten moeten er hard voor werken. Ze moeten zelf bijenverblijven etc. maken zoals op bijgevoegde foto's is te zien. Ook krijgt men uitleg over de opbouw van een bijenvolk en de manier waarop zo'n volk moet worden beheerd.