Vaste medewerkers

Ton Luckers woont in Venray en is sinds 2018 betrokken bij onze stichting. Ton is een internist, niet praktiserend. Hij houdt zich namens de stichting bezig met zaken die betrekking hebben op de gezondheid. Zo is hij regelmatig in de clinic te vinden en is er veel aandacht voor ons Mimi Moto cooker project en pelletproduktie. Schonere lucht zal het gezondheidsniveau absoluut doen toenemen.

Rene van Steen is een " founding father ", een medeoprichter van deze stichting. Vanaf de oprichting was hij onze secretaris en op 1 maart 2023 heeft hij ons  bestuur verlaten. Rene is een collega vanuit ABNAMRO, de werkgever van waaruit deze stichting is ontstaan. Een zeer betrokken persoon die al vele malen ons dorp in Gambia heeft bezocht en die dus ook een goede bekende is in Somita. Hij blijft als adviseur betrokken en dat vinden we uiteraard helemaal goed !

Hans Elemans woont al jaren in Gennep vlakbij onze voorzitter en is sinds 2019 betrokken bij onze stichting. Hij heeft een eigen installatiebedrijf en is onze technische man. Onlangs heeft hij zich bezig gehouden met o.a. de Pellet Press Machine. Vanuit zijn bedrijf doet hij o.a. ook onderhoud voor verwarmingsinstallaties e.d. en daardoor heeft hij ook apparatuur om gassen te meten. Zeer handig bij ons Mimi Moto project, hij kan ter plekke kijken hoeveel schadelijke gassen er in huis vrijkomen.

Ricardo Avila Soria is in 2020 toegetreden tot onze stichting. Tijdens zijn studie aan het Windesheim Honours College in Zwolle (Hogeschool Windesheim) heeft hij een documentaire gemaakt in het kader van zijn studierichting "Global Project and Change Management". Hiervoor werden voorzitter Eric Corstjens en zijn echtgenote een aantal malen geinterviewd en zo ontstond een gesprek dat er in resulteerde dat Ricardo nu onze jeugdactiviteiten en de YMFS (Youth Micro Finance Somita)  gaat opzetten.

Toon Zondag is gehuwd en kwam in 2022 in contact met onze stichting. Hij woont in Nijmegen en heeft 2 zoons die inmiddels hun eigen weg gaan. In de jaren voor zijn pensioen was hij mechanisch ontwikkelingsengineer bij verschillende bedrijven, een echt techneut dus ! Het ontwikkelen van machines, construeren en testen is het liefste dat hij doet. Daarna uiteraard ook documenteren. Hij is zeer handig en heeft veel aan zijn eigen woning gedaan en sleutelt graag aan auto's en motoren. Een grote aanwinst voor ons technisch team.