David gaat zijn eigen winkel beginnen, een prachtig verhaal.

Woensdag 21 december 2021

Toen we in 2007 voor de 1e maal naar Gambia gingen, kwamen we op het strand David tegen, hij had van wrakhout een werkplek gemaakt waar hij verse vruchtensapjes verkocht aan de toeristen. Hij was zeer arm en kon zijn gezin nauwelijks onderhouden. Maar hij bleef altijd lachen en wanneer we in Gambia waren gingen we altijd bij hem langs. In de loop van de jaren groeide het toerisme in Gambia en werden de hotels steeds meer all-inclusive waardoor de plaatselijke verkopers geen handel meer hadden. En dan teisterden ook nog corona en een zware storm het land waardoor alles tot stilstand kwam. Door gerichte giften van onze donateurs was het mogelijk om David en zijn familie te voorzien van financiele middelen waarmee zij huur konden betalen en voedsel konden kopen. David zorgde ook goed voor zijn omgeving, hij maakte voedselpakketjes voor zijn buurt. (zie vorige nieuwsberichten) Maar een grote wens bleef, hij zou zo graag een eigen zaak willen openen waarmee hij in het onderhoud van zijn gezin zou kunnen voorzien.  Dank zij een speciale aktie werd door fantastische donateurs van onze stichting een bedrag van Euro 2.000,00 bij elkaar gebracht ten behoeve van de Building Materials Shop voor David. Met dit bedrag kan hij de eerste maanden huur betalen, inventaris aanschaffen en een startvoorraad kopen. En het is inderdaad gelukt, David is ondernemer in Gambia, heeft een winkel in Sukuta aan een drukke weg en kan zijn geluk niet op. Hij wordt begeleid door een neef die ook een grote zaak elders heeft en ter zake kundig is. DANK aan onze donateurs die dit bedrag bij elkaar brachten speciaal voor David en zijn familie. De Gambianen zeggen dan …… ABARAKA.