Het was weer een uitstekend bezoek in november 2019.

15 november 2019

Van 2 t/m 11 november is er weer een groep in Somita geweest. Tijdens het bezoek waren er veel afspraken met collega stichtingen. Als eerste kregen we Bijan Azami van Two Billion Eyes op bezoek en hij reisde samen met Simon Riezebos en Marleen Kuhne van Stichting Bonfari. Onder “projecten” leest u veel meer over de stichting van Bijan. Simon en Marleen kwamen kijken hoe wij in Somita met elkaar omgaan en projecten organiseren. Vooral ons Mimi Moto project kreeg veel aandacht.

   

Simon en Marleen van Bonfari                                   Bijan Azami, Two Billion Eyes

In de dagen erna gingen we o.a. op bezoek bij Gibbeh Bah van onze “voorbeeld” Beefarm en bezochten we de compound van Barbara Somers waarover u meer leest onder “Samenwerking met Stichting Tumani Tenda”. Een bezoek aan de head master van de secundary school Mr. Koyo Kandeh mocht uiteraard niet ontbreken tijdens dit bezoek. Hij is in afwachting van de bouw van zijn nieuwe school waarna de huidige lokalen beschikbaar komen voor Mr. Camara. En ook Mr. Camara (headmaster van de nursery, lower- and upper basic school) werd natuurlijk bezocht. Ze hebben beide een groot tekort aan klaslokalen. 

       

Gibbeh Bah                         Barbara Somers                    Koyo Kandeh

Een deel van de groep ging naar Biam, op bezoek bij de Ding-Ding Federation en het andere deel ontving een groep studenten die bij Barbara te gast waren in het kader van hun opleiding. Ook Wilde Ganzen kwam langs en zij wilden graag enkele projecten bekijken, met ons van gedachten wisselen over de gang van zaken in Somita en praten met Omar. Uiteraard werd ook Tumani Tenda enkele keren bezocht. (zie ook onder “wie we zijn”, samenwerking met Tumani Tenda Development Fund. 

Het team van Wilde Ganzen, van links naar rechts Sandra van der Berg (project officer), Ilonka Deijkers (fundraiser) en Ylva Dantuma ( relatiemanager projectpartners) De Dawda Stichting Gambia heeft projecten met hen gedaan en zal ook in de toekomst zeker blijven samenwerken met deze organisatie.