DSG opdrachtgever nieuwe community centre.

9 december 2017

Tijdens ons laatste bezoek is gebleken dat er behoefte is aan een gemeenschapshuis in Somita. In dit gemeenschapshuis wil men bezoekers kunnen ontvangen en huisvesten (zowel uit het buitenland als mensen van bijv. de regering) en daarnaast moet het een plaats zijn waar men kan samenkomen met een dak boven het hoofd en waar de chief bijv. kan rechtspreken. Daarnaast kunnen er voorstellingen worden gehouden etc. etc. Hiermee zou er ook een plaats zijn waar wij kunnen overnachten en hoeven we niet meer in het ziekenhuisje te slapen. Dit geeft meer rust in het hospitaaltje.

We hebben het bouwbedrijf van Omar opdracht gegeven om een tekening te maken en met de bouw te starten. Waarschijnlijk kan het bij ons volgende bezoek in maart 2018 al worden geopend.

  

Hierboven de stand van zaken per 9 december, hieronder de stand van zaken op 12 december. Er wordt echt hard gewerkt in Somita.

De situatie per 18 december, men is gedreven en ze willen het nieuwe gemeenschapshuis waarschijnlijk af hebben voor ons volgende bezoek. Er moet overigens nog wel veel gebeuren.

Hieronder de situatie per 11 januari 2018, het gaat voor de wind. Ze zijn bezig met een extra keuken en er zal een hek rondom het gemeenschapshuis worden geplaatst. We zijn erg benieuwd wat we in maart aan zullen treffen !