Presentatie DSG in bibliotheek in Gennep.

6 oktober 2017

Op dinsdag 12 december 2017 zal er om 20.00 uur een presentatie worden gegeven over onze stichting op de benedenverdieping van de bibliotheek in Gennep.

Tijdens deze presentatie is het onderwerp: “Hoe een klein particulier initiatief het leven in het Gambiaanse dorp Somita veranderde en veel jonge Gambianen besloten om niet te kiezen voor de gevaarlijke tocht naar het “rijke westen”, maar de toekomst in eigen hand namen.”

Graag willen wij u meenemen naar het Gambiaanse dorp Somita en u laten zien hoe een klein particulier initiatief het leven in dit arme dorp heeft veranderd en er voor gezorgd heeft dat vele jongeren uit het dorp gekozen hebben om hun toekomst in eigen omgeving op te bouwen en niet de vlucht te maken naar het “rijke Westen”.

Wij willen u ook laten zien wat er gebeurd als men toch besluit om de overtocht naar Europa te maken, een reis met vreselijke ontberingen. Voor velen een reis zonder einde.

Voor goede levensomstandigheden zijn water, voedsel en scholing erg belangrijk, maar zonder goede medische voorzieningen blijft het moeilijk. Tijdens onze presentatie zal Ton Luckers, medisch specialist, u iets vertellen van zijn ervaringen in ons dorp Somita.

Onze stichting, Dawda Stichting Gambia, is vanaf 2007 actief in het Gambiaanse dorp Somita. Onze doelstelling  is om de levensomstandigheden van de kinderen en vrouwen in het dorp te verbeteren. Door de opgebouwde ervaring zien we dat de mensen in Somita zelf verantwoordelijk zijn. We spreken dan ook niet van ontwikkelingshulp, maar van samenwerken en faciliteren.

Eric Corstjens

Voorzitter Dawda Stichting Gambia

We nodigen u van harte uit, de koffie of thee staat klaar voor u.