Er is weer een prachtig project op komst.

Donderdag 6 augustus 2019

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw project voor onze vrienden in Gambia. In de oude tuin waar zo’n 200 vrouwen van het dorp hun groenten verbouwen zal er veel veranderen. Op dit moment zijn er 3 levensgevaarlijke open putten en deze zullen worden vervangen door een op solar aangedreven watersysteem. Daarnaast zullen er imkers worden opgeleid en zij zullen de nieuwe bijenfarm gaan onderhouden in een gedeelte van deze tuin. Opleiding, inrichting, aankoop van bijenvolken en materialen gaan via onze partner “BeeCause”, een organisatie die ook goede contacten onderhoud met de overheid in Gambia. Zij zullen het geheel ook begeleiden in de eerste jaren. Op hun website kunt u meer lezen over deze organisatie. Tot slot zal onze aannemer Omar de hele tuin voorzien van een stevige omheining.

Het gehele project zal Euro 24.000,00 gaan kosten. Een heel groot deel zal worden gefinancierd door onze stichting en er zal ook een microkrediet worden verstrekt door onze stichting aan de VDC (Village Development Committee). Het krediet zal worden afgelost uit de opbrengst van o.a. bijenwas en honingprodukten. Ook zal de bestuiving zorgen voor een frequentere en betere opbrengst van  de tuin waardoor ook weer extra middelen worden gegenereerd. De vrouwen kunnen ook betere zaden kopen voor hun tuin doordat er extra financiele middelen zijn.

Er worden gesprekken  met nieuwe partners gevoerd om te bezien of zij dit prachtige ECO project mee willen financieren. We houden u op de hoogte !